Seminar stiintific pe tema managementului cultural in context european - Sambata, 28 iunie, ora 11, in cadrul FIE 2014

Centrul de cercetare „Știința muzicii” din cadrul Universității de Arte „George Enescu” în parteneriat cu Școala Doctorală de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iaşi au bucuria de a vă face cunoscut Seminarul științific cu tema The importance of Cultural Policy and Management studies in European context, avându-l ca invitat pe profesorul Franz-Otto Hofecker, Directorul Institutului de Management Cultural și Studii Culturale din cadrul Universității de Muzică și Arte Interpretative din Viena, Austria. Dezbaterea va avea loc Sâmbătă, 28 iunie, ora 11, în sala 502 din Corpul R al U.A.I.C (fosta clădire Romtelecom) și face parte din Festivalul Internațional al Educației FIE 2014. Moderatorii evenimentului vor fi Prof. univ. dr. Adriana Prodan și Drd. Florin Luchian.
Sunt așteptați să participe studenți, masteranzi, doctoranzi, cercetători din domeniile muzică, management, științele educației, științe politice, sociologie, istorie, precum și cadre didactice universitare, reprezentanți ai instituțiilor culturale locale sau ai organizațiilor non-guvernamentale.


Franz-Otto Hofecker este directorul celui mai vechi institut de management cultural din Europa - Institutul de Management Cultural și Studii Culturale (IKM - Institut für Kulturmanagement und Kulturwissenschaften) din cadrul Universității de Muzică și Arte Interpretative din Viena, Austria. Este co-partener al Centrului pentru Cercetare în Cultură din Bonn, Germania și directorul sucursalei acestuia de la Viena. Dr. Hofecker este membru al diferitelor board-uri nationale si internationale, consilii consultative și comisii de experți în domeniul managementului cultural și a politiciilor culturale (UNESCO, Consiliul Europei, Uniunea Europene, Eurostat, ERICarts, Biroul Cancelarului Austriei, etc). Principalele sale domenii de interes sunt politicile culturale, economia culturală, finanțarea culturii, statistici culturale. Un interes deosebit îl reprezintă sistemul de învățământ muzical, sprijinul regional în domeniul culturii, în finanțarea culturii de către stat sau de mediul privat. Dr. Hofecker este totodată directorul proiectului LIKUS (LänderInitiative KulturStatistik).
Adriana Prodan este profesor universitar doctor și Director al Școlii Doctorale de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iaşi.
Florin Luchian este doctorand și cadru didactic asociat la disciplina Management artistic în cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași.

Accesul va fi liber în limita locurilor disponibile!

afis_FIE_Conferinta Management cultural - net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu