FESTIVALUL MUZICII ROMANESTI, editia a XVIII-a, Iasi, 17 – 28 octombrie 2014

FESTIVALUL MUZICII ROMÂNEŞTI
ediţia a XVIII-a
Iaşi, 17 – 28 octombrie 2014

Filarmonica de Stat ,,Moldova” din Iaşi şi Universitatea de Arte „George Enescu” organizează în perioada 17 – 28 octombrie 2014, a XVIII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti, incluzând o varietate de manifestări artistice (concerte simfonice, camerale şi corale, spectacol pentru copii, musical), cu prime audiţii şi creaţii consacrate. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” şi Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Evenimentul continuă astfel profilul seriei noi a Festivalul Muzicii Româneşti  (începută în 2007), prin creionarea unui spaţiu al interferenţelor stilistice – compoziţii muzicale din diverse epoci, stiluri, în asociere cu dezbaterea teoretică.
Festivalul a fost şi este o importantă cale de cunoaştere a muzicii consacrate, precum şi o tribună de afirmare a noii generaţii de compozitori, de interpreţi, de muzicologi.
Festivalul Muzicii Româneşti este singurul festival din ţară concentrat în exclusivitate pe muzică românească.
Ediţia a XVIII-a îşi propune să asigure continuitatea, să creeze premisele menţinerii ritmicităţii anuale în viitor şi readucerea festivalului în atenţia vieţii artistice naţionale şi internaţionale. Interesul reprezentanţilor vieţii muzicale internaţionale faţă de muzica românească de autentică valoare aparţinând celor mai diverse genuri ar putea fi creat şi amplificat în primul rând prin perenitatea festivalului.
Atașat puteți găsi Agenda festivalului. Toate informaţiile despre festival pot fi găsite accesând pagina de internet fmr.arteiasi.ro sau facebook.com/festivalulmuziciiromanesti
Pentru alte detalii puteţi contacta Secretariatul muzical al Filarmonicii „Moldova” Iaşi, la telefon 0332/407177 sau e-mail secretary@filarmonicais.ro

17 aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu