Concert aniversar British Council - 75 ani in Romania / Benjamin Britten - 100 ani

Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi în parteneriat cu British Council Iaşi, au bucuria de a vă face cunoscut Concertul aniversar British Council - 75 de ani în Romania / Benjamin Britten - 100 de ani, ce va avea loc Joi, 28 noiembrie 2013, ora 19, în Sala Eduard Caudella (Casa Balş) a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Cuza Vodă nr. 29). Programul integral Britten va fi interpretat de mezzosoprana Mihaela Blându (Filarmonica „Moldova” Iași), pianista Raluca Amariei, Cvartetul de coarde „Eutherpe” și Orchestra de cameră a Facultății de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice.


În program
BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
„A Charm of Lullabies” Op. 41 - Ciclu de lieduri pentru mezzosoprană și pian
Mihaela Blându (Filarmonica „Moldova” Iași) - mezzosoprană
Asist. univ. drd. Raluca Amariei - pian
„Phantasy Quartet” Op. 2Cvartetul de coarde „Eutherpe” (coordonator Prof. univ. dr. Constantin Stanciu)
„Simple Symphony” Op. 4Orchestra de cameră a FICSMT (coordonator Conf. univ. dr. Elena Ovănescu)
Prezentarea programului: Ligia Fărcășel (an II Master Muzicologie)
British Council sărbătorește anul acesta 75 de ani de activitate în România. Bucureștiul a fost unul dintre primele cinci orașe din lume în care s-a deschis un birou British Council, alături de Atena, Alexandria, Cairo și Lisabona. Tot anul acesta se împlinesc și 10 ani de la inaugurarea noului Centru British Council din Iași. De-a lungul anilor, British Council a inițiat și dezvoltat o serie de proiecte în domeniul artei și al creativității, al educației, științei, dezvoltării personale și profesionale.

Benjamin Britten (1913-1976) a fost figura centrală a muzicii clasice britanice a secolului 20. Un compozitor cu un talent ieșit din comun, Britten a găsit în vocea umană o sursă deosebită de inspirație, o afinitate care a dus la un volum remarcabil de muncă, de la opere precum „Peter Grimes” (1944-1945) și „Moartea la Veneția” (1973) la cicluri de lieduri ca „Serenada pentru tenor, corn și orchestră de coarde” (1943), „A Charm of Lullabies” (1947) la masive lucrări vocal-simfonice precum „War Requiem” (1961). A compus, de asemenea, multă muzică pentru orchestră și ansambluri camerale, inclusiv simfonii, concerte de camera și lucrări solo.


Poster-28-nov-British-council-formatA3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu