Concert aniversar British Council - 75 ani in Romania / Benjamin Britten - 100 ani

Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi în parteneriat cu British Council Iaşi, au bucuria de a vă face cunoscut Concertul aniversar British Council - 75 de ani în Romania / Benjamin Britten - 100 de ani, ce va avea loc Joi, 28 noiembrie 2013, ora 19, în Sala Eduard Caudella (Casa Balş) a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Cuza Vodă nr. 29). Programul integral Britten va fi interpretat de mezzosoprana Mihaela Blându (Filarmonica „Moldova” Iași), pianista Raluca Amariei, Cvartetul de coarde „Eutherpe” și Orchestra de cameră a Facultății de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice.


În program
BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
„A Charm of Lullabies” Op. 41 - Ciclu de lieduri pentru mezzosoprană și pian
Mihaela Blându (Filarmonica „Moldova” Iași) - mezzosoprană
Asist. univ. drd. Raluca Amariei - pian
„Phantasy Quartet” Op. 2Cvartetul de coarde „Eutherpe” (coordonator Prof. univ. dr. Constantin Stanciu)
„Simple Symphony” Op. 4Orchestra de cameră a FICSMT (coordonator Conf. univ. dr. Elena Ovănescu)
Prezentarea programului: Ligia Fărcășel (an II Master Muzicologie)
British Council sărbătorește anul acesta 75 de ani de activitate în România. Bucureștiul a fost unul dintre primele cinci orașe din lume în care s-a deschis un birou British Council, alături de Atena, Alexandria, Cairo și Lisabona. Tot anul acesta se împlinesc și 10 ani de la inaugurarea noului Centru British Council din Iași. De-a lungul anilor, British Council a inițiat și dezvoltat o serie de proiecte în domeniul artei și al creativității, al educației, științei, dezvoltării personale și profesionale.

Benjamin Britten (1913-1976) a fost figura centrală a muzicii clasice britanice a secolului 20. Un compozitor cu un talent ieșit din comun, Britten a găsit în vocea umană o sursă deosebită de inspirație, o afinitate care a dus la un volum remarcabil de muncă, de la opere precum „Peter Grimes” (1944-1945) și „Moartea la Veneția” (1973) la cicluri de lieduri ca „Serenada pentru tenor, corn și orchestră de coarde” (1943), „A Charm of Lullabies” (1947) la masive lucrări vocal-simfonice precum „War Requiem” (1961). A compus, de asemenea, multă muzică pentru orchestră și ansambluri camerale, inclusiv simfonii, concerte de camera și lucrări solo.


Poster-28-nov-British-council-formatA3

Recital de pian Reto Reichenbach - Elvetia

Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Recitalul de pain, susţinut de Reto Reichenbach (Elveţia) Joi, 7 noiembrie 2013, ora 19, în Sala Eduard Caudella (Casa Balş) a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Cuza Vodă nr. 29).


În program

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Preludii şi Fugi din Clavecinul Bine Temperat - Vol.II
   - re major
   - fa diez minor
   - si minor
Johannes Brahms (1833-1897)
Fantezii, Opus 116
1. Capriccio.Presto energico
2. Intermezzo.Andante
3. Capriccio.Allegro passionato
4. Intermezzo.Adagio
5. Intermezzo.Andante con grazia
6. Intermezzo.Andantino teneramente
7. Capriccio.Allegro agitato

            * * * * *
Frank Martin (1890-1974)
8 Preludii (1948)
1. Grave
2. Allegretto tranquillo
3. Tranquillo ma con moto
4. Allegro
5. Vivace
6. Andantino grazioso
7. Lento
8. Vivace
Franz Schubert (1797-1828)
Fantezia în Do major D 760 „Wanderer“
1. Allegro con fuoco ma non troppo
2. Adagio
3. Presto
4. Allegro


INTRAREA LIBERĂ
2013.11.07.Recital pian Reto Reichenbach

Recital de vioara si pian - Tudor Bogdan Bolnavu şi Doina Grigore

Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Recitalul cameral, susţinut de Drd. Tudor Bogdan Bolnavu - vioară şi Lector univ. dr. Doina Grigore - pian,  Marţi, 5 noiembrie 2013, ora 19, în Sala Eduard Caudella (Casa Balş) a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Cuza Vodă nr. 29).


În program

Eugène Ysaÿe (1858 – 1931)

Poème Elegiaque, Op. 12
Poème Au Rouet , Op. 13
Poème Chant d'Hiver, Op. 15
Poème Extase, Op. 21

Prezintă: Mihaela Balan (doctorand Muzicologie)
INTRAREA LIBERĂ
2013.11.05.Recital vioara Tudor Bolnavu

Recital de Jazz si Art Painting

Facultatea de Teatru şi Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi au bucuria de a vă invita la Recital de Jazz si Art Painting sub genericul Rhythm of the word & color
 în interpretarea Gârlea cvintet jazz alcătuit din 
Mihaela Gârlea - voce, Iulian Pavelescu - chitară, Adrian Trufia - bas, Constantin Stavrat - tobe, Cristian Gârlea - pian, sintetizatoare şi Mihaela Pavelescu - artist plastic. Spectacolul se va desfăşura în Sala "Studio Teatru" a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Costache Negruzzi nr.7-9, fostă Horia), Miercuri, 30 octombrie 2013, începând cu orele 17.00.


Intrarea este libera! 


2013.10.30.Recital jazz

Recital de vioara si pian cu Raluca Dobre si Gina Mihaela Pavel

Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Recitalul cameral, susţinut de Lector univ. dr. Raluca Dobre - vioară şi Asist. univ. dr. Gina Mihaela Pavel - pian,  Miercuri, 30 octombrie 2013, ora 18, în Sala Studio de muzică de cameră a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Costache Negruzzi nr.7-9, fostă Horia).


În program

George Enescu - Sonata a II-a pentru pian si vioara, op.6
Vasile Spatarelu - Sonatina pentru vioara si pian
Felicia Donceanu - Sonata nr.1 pentru vioara si pian

INTRAREA LIBERĂ
 
 
2013.10.30.Recital Raluca Dobre - Gina Pavel

Compozitorul si muzicologul Corneliu Dan Georgescu primeste titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi

Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa compozitorului şi muzicologului Corneliu Dan GeorgescuŞedinţa solemnă a Senatului Universităţii de Arte ”George Enescu”, cu prilejul decernării titlului, va avea loc Vineri, 25 octombrie 2013, ora 12, în Sala „Eduard Caudella”, Casa Balş, Str. Cuza Voda nr. 29.


Ceremonia va fi prezidată de rectorul universităţii, Prof. Univ. Dr.  Atena Elena Simionescu,  care va rosti un cuvânt de deschidere. Personalitatea şi cariera compozitorului şi muzicologului Corneliu Dan Georgescu vor fi prezentate, în cadrul discursului Laudatio, de către Prof. Univ. Dr. Gheorghe Duţică. 

Corneliu Dan Georgescu s-a născut în 1938 la Craiova, unde şi-a început studiile muzicale (vioară, teorie muzicală, dirijat). A studiat apoi la Conservatorul bucureștean – compoziţia cu Mihail Andricu și Tiberiu Olah, folclor şi etnomuzicologie cu Tiberiu Alexandru şi George Breazul. A participat la Cursurile internaţionale de vară de la Darmstadt, la Workshop for Traditional Music and Modern Composition Technics din Slatchev Brjag, Bulgaria, din Breukelen şi Amsterdam, Olanda.
În paralel cu activitatea sa componistică, C.D. Georgescu cercetează aprofundat aspecte etnomuzicologice şi estetice. A lucrat la Institutul bucureştean pentru Cercetări Etnologice şi Dialectologice, unde a condus secţia muzicală şi a tipărit numeroase cărţi şi studii de etnomuzicologie.
De asemenea, a publicat analize semnificative din creaţia unor compozitori contemporani români. După înlăturarea de la Institut, din motive politice, a lucrat din 1983 la Revista Muzica, apoi ca cercetător la Institutul de Istoria Artei. Până în 1985 a obţinut 7 premii ale UCMR şi Premiul Academiei Române, pentru lucrările sale componistice şi etnomuzicologice.
Din 1987 trăieşte la Berlin, devenind cetăţean german din 1996. Aici a avut diverse burse, a colaborat la Freie Universität din Berlin (1991-1994). Din 1997 face parte din consiliul de specialitate al Enciclopediei MGG, Personenteil, cu sarcina tuturor articolelor despre România.
În 1999 a fondat împreună cu dirijorul şi organistul Peter Schwarz, editura muzicală Docor. În multe din compoziţiile sale, C.D. Georgescu foloseşte experienţa sa de investigare a arhetipurilor folclorice, de căutare a unor structuri primitive, elementare.
Alături de interesul său în etnologie şi psihologie, C.D. Georgescu apelează şi la pictură ca sursă a unor lucrări (ciclurile instrumentale Hommage to Ţuculescu, 1975-82, Hommage to Piet Mondrian, 1980-94). Din 1980 începe să elaboreze primele sale muzici electronice, gândite uneori şi ca muzici ambientale, lucrul cu computerul preocupându-l până în prezent.
2013.10.25.DHC Corneliu Dan Georgescu

Premiera spectacolului Ultimul Don Quijote la Facultatea de Teatru

Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă invita la Premiera spectacolului Ultimul Don Quijote,
inspirat după romanul lui Cervantes, în regia Prof. univ. dr. Aurelian Bălăiţă
. Din distribuţie fac parte Ilinca Istrate, Andra Burlacu, Cosmina Imbrea şi Ecaterina Creţu. Spectacolul se va desfăşura în Sala "Studio Teatru" a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Costache Negruzzi nr.7-9, fostă Horia), Miercuri, 23 octombrie 2013, începând cu orele 18.00.

Preţul unui bilet este de 5 lei.
Ultimul Don Quijote AFIS

Festivalul Muzicii Romanesti, editia a XVII-a, Iasi 21-27 octombrie 2013

FESTIVALUL MUZICII ROMÂNEŞTI
ediţia a XVII-a, serie nouă
Iaşi, 21 - 27 octombrie 2013
Filarmonica de Stat ,,Moldova" din Iaşi şi Universitatea de Arte "George Enescu" organizează în perioada 21 - 27 octombrie 2013, a XVII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti, incluzând concerte simfonice şi camerale, cu prime audiţii absolute sau creaţii consacrate, conferinţe, lansări de carte și lansări de disc. Proiectul este finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi al Primăriei Municipiului Iaşi și se desfăşoară în parteneriat cu Opera Naţională Română Iași, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Colegiul de Artă „O. Băncilă” și Casa de Cultură a Studenților. Evenimentul continuă astfel profilul seriei noi a Festivalul Muzicii Româneşti (începută în 2007), prin creionarea unui spaţiu al interferenţelor stilistice – compoziţii muzicale din diverse epoci, stiluri (muzicăacademică, jazz, muzică tradiţională ș.a.)– în asociere cu dezbaterea teoretică.
De asemenea, ideea corelării actului artistic cu cel de reflectare teoretică este prelungită şi în plan jurnalistic, prin realizarea unui număr special al revistei ARTA (revista Universităţii de Arte George Enescudin Iaşi).
Festivalul a fost şi este o importantă cale de cunoaștere a muzicii consacrate, precum și o tribună de afirmare a noii generaţii de compozitori, de interpreţi, de muzicologi.
Festivalul Muzicii Româneşti, singurul festival din ţară concentrat în exclusivitate pe muzica românească, a cunoscut două etape de existenţă:
Între anii 1972-1988 au avut loc zece ediţii care au avut drept efect crearea unui public fidel, numeros şi interesat de muzica românească, o tot mai mare participare a celor mai valoroase forţe artistice şi creatoare din Româniaşi înscrierea festivalului în enciclopediile internaţionale de specialitate.
A doua etapă a început în anul 2007, a avut o ritmicitate anuală şi a încercat să refacă beneficiile enumerate mai sus, după aproape două decenii de absențăa festivalului. Ediţia a XVII-a îşi propune să asigure continuitatea, să creeze premisele menţinerii ritmicităţii anuale în viitor şi readucerea festivalului în atenţia vieţii artistice internaţionale. Interesul reprezentanţilor vieţii muzicale internaţionale faţă de muzica românească cultă de toate genurile ar putea fi creat şi amplificat în primul rând prin perenitatea festivalului.
Toate informațiile despre festival pot fi găsite accesând pagina de internet fmr.arteiasi.ro sau facebook.com/festivalulmuziciiromanesti


Afis general FMR 2013 presa

Concert simfonic susţinut de absolventii Masterclass-ului International de dirijat Tehnica de dirijat a maestrului Sergiu Celibidache

Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Concertul simfonic susţinut de absolvenţii Masterclass-ului Internaţional de dirijat "Tehnica de dirijat a maestrului Sergiu Celibidache", coordonaţi de Prof. Enrique Garcia Asensio (Spania), în interpretarea Orchestrei simfonice a Universităţii de Arte. Concertul va avea loc Duminică, 6 octombrie 2013, ora 19, în Sala "Eduard Caudella" a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi (str. Cuza Vodă nr.29, Casa Balş, et. 1).

Masterclass-ul Internaţional de dirijat "Tehnica de dirijat a maestrului Sergiu Celibidache" ce se desfăşoară la Iaşi, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013, este un proiect iniţiat şi coordonat de Fundaţia Sergiu Celibidache din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi Consiliu Judeţean Iaşi, cu sprijinul UTI, Buena Vista şi a partenerilor media TVR Iaşi, Radio Iaşi, Ziarul de Iaşi, Evenimentul, DIGI 24, Iaşul Cultural, inOras.ro, 24FUN.


În program:
I
William Boyce (1710-1779) – “The power of Music” (Ouverture)
Henry Purcell (1659-1695) – Trei dansuri din “The Fairy Queen”
Arcangelo Corelli (1653-1713) – Concerto grosso no. 1 în re major
Solişti: Andrei Chirilă, vioara I
Mirela Iluchianu, vioara II
Dumitriţa Meiu, violoncel
II
Alfred Koerppen (1926-) – Concert în re major (3 părţi)
Eduard Toldrà (1895-1962) – “Vitas al mar” (3 părţi)
Joaquin Turina (1882-1949) – “La oracion del Torero”
Dirijori: Enrique Garcia Asensio (Spania), Virgil Popa (Spania), Sebastian Felea (Bucureşti), Alexandru Ilie (Bucureşti), Esther Schmeiser (Austria), Istvan Boldizsar (Cluj-Napoca), Nicolai Leontiev (Cluj-Napoca), Rodica Trandafir (Cluj-Napoca), Florin Alexandru Grămadă (Bucureşti), Christian Câşleanu (Germania), Iosua Galev (Bucureşti), Hector Gomez Sorriqueta(Spania), Vlad Eniu (Cluj-Napoca), Consuela Radu-Ţaga (Iaşi), Javier Miranda Medina (Spania), Noam Ariel (Israel), Ricardo Espigares Carrillo (Spania), Mauricio Linari (Argentina).

Intrarea este liberă!

afis concert final masterclass iasi

Deschiderea anului universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi

Comunitatea academică a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi vă invită să onoraţi cu prezenţa dvs. Deschiderea anului universitar 2013-2014, luni, 30 septembrie 2013, ora 10.00, în istorica fostă casă a vistiernicului Alecu Balş, sediul central al universităţii noastre.

La orele 12.00 va avea loc inaugurarea spaţiilor de învăţământ din noul corp de clădire 3 B.

Rector,
Prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu
2013.09.30.Deschiderea anului univ 2013-2014

Luni, 8 iulie: Ceremonia de decernare a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA profesorului Lykourgos Angelopoulos - Conservatorul de Stat din Atena, Grecia

UNIVERSITATEA DE ARTE ”GEORGE ENESCU” din Iaşi va decerna titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Lykourgos Angelopoulos, Profesor la Conservatorul de Stat din Atena şi Arhonte Protopsalt al Arhiepiscopiei Ecumenice de Constantinopol.
Şedinţa solemnă a Senatului Universităţii de Arte ”George Enescu”, cu prilejul decernării titlului, va avea loc la data de 8 iulie 2013, ora 10, în Sala „Eduard Caudella”, Casa Balş, Str. Cuza Voda nr. 29.
Ceremonia va fi prezidată de rectorul universităţii, Prof. Univ. Dr. Atena Elena Simionescu, care va rosti un cuvânt de deschidere. Personalitatea şi cariera profesorului Lykourgos Angelopoulos vor fi prezentate, în cadrul discursului Laudatio, de către Prof. Univ. Dr. Laura Vasiliu, decan al facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice. De asemenea vor participa ca invitaţi Părintele Prof. Univ. Dr. Ioan Vicovan, decan al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloaie” din Iaşi şi Arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, Consilier pe probleme de învăţământ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
După momentul solemn al înmânării diplomei şi a semnelor distinctive de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte ”George Enescu”, domnul Lykourgos Angelopoulos va rosti o alocuţiune prin care se va adresa Senatului Universităţii de Arte, cadrelor didactice universitare, studenţilor şi publicului prezent la festivitate. 


2013.07.08.DHC Lykourgos Angelopoulos

Duminica, 7 iulie: Concert de muzica traditionala cu Ansamblul MOUSIKO POLYTROPO - Grecia si Ansamblul TEODOR BURADA la Ateneul Tatarasi din Iasi

Universitatea de Arte „George Enescu” în parteneriat cu Ateneul Tătăraşi au bucuria de a vă face cunoscut Concertul de muzică tradiţională susţinut de Ansamblul MOUSIKO POLYTROPO, al Universităţii Aristotele din Thessalonik, Grecia, coordonator Prof. dr. Jannis Kaimakis, alături de Ansamblul TEODOR BURADA, al Universităţii de Arte din Iaşi, coordonatori Lector univ. dr. Ciprian Chiţu şi Lector univ. dr. Ionuţ Urdeş.

Evenimentul va avea loc la ATENEUL TĂTĂRAŞI, duminică, 7 iulie, ora 20, şi face parte din cadrul Conferinţei Internaţionale de Muzicologie cu tema România muzicală şi culturile învecinate: tradiţii, influenţe, identităţi.


INTRAREA LIBERA

2013.07.07.Concert POLYTROPO

Vineri, 5 iulie: Concert coral VOX ART'IS la Universitatea de Arte George Enescu din Iasi

Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Concertul coral susţinut de Corala VOX ART'IS, dirijor Bogdan Cojocariu, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Muzicologie cu tema România muzicală şi culturile învecinate: tradiţii, influenţe, identităţi, vineri, 5 iulie, ora 20în Sala „Eduard Caudella“, sediul central al universităţii din str. Cuza Vodă nr. 29 (Casa Balş), în cadrul Stagiunii 2012-2013. 

În program lucrări de: Paul Constantinescu, Marţian Negrea, Alexandru Paşcanu, Achim Stoia, Constantin  Arvinte, Tudor Jarda, Vasile Spătărelu, Adrian Pop, Sabin Păutza, Gheorghe Danga.

INTRAREA LIBERA
2013.07.05.Concert Vox Artis

Masterclass-ul International de Dirijat - Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache - la Universitatea de Arte George Enescu in perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013

Masterclass Internaţional de Dirijat la Universitatea de Arte



Fundaţia Sergiu Celibidache din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, va organiza, la Iaşi, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013, Masterclass-ul Internaţional de Dirijat „Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache”, susţinut de către profesorul Enrique Garcia Asensio, cel mai bun elev al lui Sergiu Celibidache.

Scopul principal al Masterclass-ului este perfecţionarea tinerilor muzicieni dirijori în vederea creării de noi valori, care să beneficieze de valoarea tehnicii dirijorale a lui Sergiu Celibidache, pe care să o adopte, să o aplice şi să o răspândească în mediul muzical internaţional.

Dintre obiectivele acestui proiect educaţional menţionăm:
-creşterea gradului de calificare a studenţilor si absolvenţilor universităţilor de profil din toată lumea
- încurajarea şi sustinerea participării acestora la „Concursul Internaţional de Dirijat Sergiu Celibidache” (septembrie – octombrie 2014), ediţia I, ce se va desfăşura în cadrul celei de-a doua ediţie a Festivalului Sergiu Celibidache 2014
-facilitarea accesului la program, prin înscrierea şi participarea gratuită
- transmiterea tinerei generaţii de muzicieni a tehnicii dirijorale unice a Maestrului Sergiu Celibidache, prin predarea şi aplicarea acesteia, de către Maestrul Enrique Garcia Asensio.

Masterclass-ul se adresează tinerilor dirijori din România şi străinătate, care doresc să acceseze noţiunile de fenomenologie muzicală şi să aplice tehnica dirijorală specifică Maestrului Sergiu Celibidache.

Cei mai buni dintre cursanţi vor fi desemnaţi de Maestrul Enrique Garcia Asensio să participe în mod direct la Concursul Internaţional de Dirijat Sergiu Celibidache 2014.

Înscrierea şi participarea sunt gratuite, costurile de transport şi cazare fiind suportate de participanţi. Pentru înscrieri accesaţiwww.fundatia-celibidache.com

Parteneri: Institutul Cultural Român, Universitatea de Arte „George Enescu”, Iaşi-Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, Iaşi

Contact: Andreea Tanislav, Coordonator artistic
Email: andreea.tanislav@fundatia-celibidache.com
Telefon: +40 21 315 05 69

 
poster masterclass iasi

Joi, 27 iunie, ora 18: Recital de vioara - LUCIAN REUT si TUDOR BOGDAN BOLNAVU, la Universitatea de Arte George Enescu Iasi

Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Recitalul de vioară susţinut de Drd. LUCIAN REUŢ şi Drd. TUDOR BOGDAN BOLNAVU, coordonator Prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, acompaniaţi la pian de Asist.univ. Ciprian Ciotloş şi Lector univ.dr. Doina Grigore, joi, 27 iunie, ora 18, în Sala „Eduard Caudella“, sediul central al universităţii din str. Cuza Vodă nr. 29 (Casa Balş), în cadrul Stagiunii 2012-2013.


În program:
LUCIAN REUŢ - vioară
(doctorand U.A.G.E.)
CIPRIAN CIOTLOŞ - pian
(asist. univ.)

Modalităţi de abordare a limbajului folcoric în sonatele româneşti pentru pian şi vioară din sec. XX
Tudor Ciortea - Sonata pentru vioară şi pian în stil rapsodic românesc
Eisikovits Mihály - Sonatina pentru vioară şi pian
Paul Constantinescu - Sonatina pentru vioară şi pian

TUDOR BOGDAN BOLNAVU - vioară
(doctorand U.A.G.E.)
DOINA GRIGORE - pian
(lector univ. dr.)

Eugène Ysaÿe - Poème Elegiaque, Op. 12
Poème Au Rouet , op. 13
Poème Chant d'Hiver, Op. 15
Poème Extase, op. 21

Îndrumător: Prof.univ.dr. BUJOR PRELIPCEAN

Intrarea este liberă!


http://www.arteiasi.ro/ >> Tur virtual
 2013.06.27.Recital vioara Reut - Bolnavu